Platini - suspendat de FIFA

9 octombrie 2015   Dileme on-line

Comisia de etică a FIFA i-a suspendat pentru 90 de zile pe Joseph Blatter, Michel Platini şi Jérôme Valcke, suspectaţi de corupţie, informează site-ul oficial al forului fotbalistic internaţional.

Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, vicepreşedintele FIFA şi şeful UEFA, Michel Platini şi fostul secretar general al FIFA, Jérôme Valcke sînt suspendaţi pentru 90 de zile. Suspendarea poate fi extinsă pentru încă cel mult 45 de zile, potrivit site-ului FIFA.

Acum două săptămîni, Ministerul Justiţiei din Elveţia a deschis o procedură penală împotriva preşedintelui FIFA, Joseph Blatter, acesta fiind acuzat de "gestiune frauduloasă" şi "abuz de încredere.

Blatter este suspectat că a efectuat în 2011 o "plată neloială" de două milioane de franci elveţieni în favoarea lui Michel Platini, pentru servicii prestate de francez între 1999 şi 2002. Cei vizaţi în acest caz au respins acuzaţiile care li se aduc.

În urma acestui scandal, elveţianul Joseph Blatter a anunţat la începutul lunii iulie că demisionează din funcţia de preşedinte al FIFA, după ce a fost reales pentru a cincea oară. Alegerile pentru şefia FIFA vor avea loc pe 26 februarie anul viitor.

Citiţi şi ascultaţi mai multe pe rfi.ro

Mai multe