Plantări de copaci, campanii pro-bono și dotarea bazelor montane

4 noiembrie 2019   Dileme on-line

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim.  

● Orbit sprijină, pentru al cincilea an consecutiv, SOS Satele Copiilor. Astfel, 1% din valoarea oricărui pachet de gumă achiziționat pînă pe 1 decembrie 2019 va fi redirecționat către tinerii aflați în grija ONG-ului. În cadrul „Dăruiește zîmbete”, proiect anterior, 18.500 de copii aflați în grija SOS Satele Copiilor au beneficiat de cursuri de igienă dentară și de programe de dezvoltare personală.

● Szénási Zoltán și Katona Alpár au înotat în aceasstă vară în 5 lacuri din România și au strîns 43.566 lei pentru copiii şi adolescenţii diagnosticați cu boli oncologice, diabet sau alte boli autoimune din taberele terapeutice Yuppi.

● OMV Petrom demarează o amplă campanie de plantare, „România plantează pentru mîine”: 7 județe din țară, 7 ONG-uri de mediu, 70.000 de copaci. Detalii privind zilele de plantare și înscriere, aici.

● Ariston Thermo România încheie un parteneriat cu Salvamont și va dota 30 de baze montane de salvare cu centrale termice și boilere. Parteneriatul face parte din inițiativa Ariston Comfort Challenge, aflată la al doilea an de desfășurare.

● 70 de profesioniști din publicitate, PR, marketing, design sau digital au lucrat pro bono mai bine de 24 de ore pentru 10 cauze sociale, în cadrul maratonului CreateAthon România 2019, susținut de Kaufland România.

● Donațiile strînse în cadrul Concertului Regal Caritabil, organizat anual de către Fundația Regală Margareta României, au depășit 170.000 de euro.

● Asociația Dăruiește Viață va mai construi de la zero încă un spital. Clădirea va fi situată lîngă viitorul centru medical de oncologie pediatrică ridicat din donații.

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe