Pink Floyd la Clubul de lectură Bastilia

31 ianuarie 2012   Dileme on-line

Pentru că există din ce în ce mai puţine ocazii de a sta de vorbă, amical şi aşezat, despre cărţi, Librăria Bastilia (Piaţa Romană, nr. 5) reinventează salonul literar de altă dată şi-l transformă în Club de lectură. Prima ediţie: marţi, 31 ianuarie, ora 19. Vor vorbi despre Pink Floyd în roşu, de Michele Mari, Marius Chivu şi Radu Naum. Prezintă: Luiza Vasiliu

„Pentru obsedatul de Pink Floyd care sînt, romanul lui Michele Mari Pink Floyd în roşu (traducere de Cerasela Barbone, Editura Polirom) este cartea anului 2011. Superdocumentat (vă asigură cineva care a văzut zeci de documentare şi care a citit şi recitit biografia trupei scrisă de Mark Blake, Pigs might fly), italianul ăsta alcătuieşte din zeci de confesiuni (unele reale, altele fictive) istoria trupei ca tragedie antică sau ca dramă shakespeariană. Romanul este atât de profund şi de inteligent scris încât se ridică la înălţimea muzicii celei mai mari trupe din istoria rock-ului.” (Marius Chivu, Dilemateca, ianurie 2012)

"Băieţii aceştia au produs o muzică inconfundabilă, cu concursul oricărui tip de zgomot: bătăi de inimă, ciripituri, murmure, rîsete, orăcăituri, zgomote de automobile, de elicoptere, de maşini de spălat, de case de marcat, uşi trîntite, paşi, ţăcănituri, voci de jurnalişti sportivi, anunţuri publicitare, unde radio stridente, scîncete, sfîrîituri de ouă şi de bacon în tigaie, schelălăieli, şuierat de vînt, gîfîieli, tunete, sunete de monede, ropote de apă, explozii, prăbuşiri, foşnet de frunze..." (Michele Mari)
 

Mai multe