Operă în direct la Radio România Muzical

3 decembrie 2010   Dileme on-line

În fiecare an, pe 7 decembrie (de Sant’Ambrogio, patronul oraşului Milano) se deschide stagiunea la “Teatro alla Scala”. Este unul dintre evenimentele culturale (dar şi mondene) cele mai importante din Italia.


Marţi, 7 decembrie 2010, de la ora 18, Radio România Muzical transmite în direct “Walkiria” de Richard Wagner, parte din tetralogia “Inelul nibelungului”.
Dirijor: Daniel Barenboim, care din 2006 este „invitat special” la Scala din Milano.
Din distribuţie fac parte nume importante ale artei lirice: soprana suedeză Nina Stemme, mezzosoprana germană Waltraud Meier, basul ucrainian Vitalij Kovalijov,  soprana Ekaterina Gubanova,  tenorul neo-zeelandez Simon O’Neil.
Spectacolul de deschidere de la Scala poate fi ascultat pe 97,6 şi 104,8FM sau la adresa www.romania-muzical.ro, fiind preluat şi de Radio România Cultural.

Invitat al realizatoarei Radio România Muzical pentru comentariile din pauzele spectacolului: dr. Stephan Poen.

Sîmbătă, 11 decembrie 2010, de la ora 20, o nouă transmisiune directă în cadrul „Serii de operă”: de la Opera de Stat din Viena – „Don Giovanni” de Wolfgang Amaudeus Mozart. Punctul de interes al distribuţiei este mezzosoprana Roxana Constantinescu (30 de ani), solistă din 2007 a Operei de Stat din Viena. Ea  interpretează pentru prima oară în acest spectacol rolul Donnei Elvira, un rol emblematic pentru cariera oricărei cîntăreţe.
Parteneri de scenă îi sînt Ildebrado D’Arcangelo (Don Giovanni), Alex Esposito (Leporello), Sally Matthews (Donna Anna), Saimir Pirgu (Don Ottavio), conduşi de celebrul dirijor Franz Welser Most.
Transmisiunea directă este comentată de Luminiţa Arvunescu şi invitata ei, muzicolog Anca Florea.

Mai multe