Online, cu ochii pe Africa de Sud

11 iunie 2010   Dileme on-line

A început festinul fotbalistic al planetei. De piatră să fii, şi tot eşti înghiţit de vortex. Toate publicaţiile importante şi-au deschis pagini speciale web Campionatul Mondial. Nu e numai fotbal: primul CM pe continentul negru este prilejul pentru o avalanşă de analize şi reportaje politice, sociale, economice.


Pentru spectacolul fotbalistic în sine, pagina specială online a The Guardian e încărcată ca un brad de Crăciun. Atmosfera sud-africană relatată la minut, artileria de comentatori pregătită pentru analize ale meciurilor, ştiri – nu exclusiv fotbalistice, fotografii spectaculoase de la faţa locului, impresii turistice, informaţii din culise, clipuri (top 50 cele mai spectaculoase goluri din istoria Mondialelor, pentru nostalgici, dar şi pentru cei încă necovinşi), umor (reguli pentru scrierea imnului CM) etc. etc. etc.


Din altă perspectivă, ediţia online a revistei Prospect profită de CM pentru o analiză a situaţiei politice sud-africane: „Zuma’s people”, şi pentru un articol despre ce-a mai rămas din fotbal şi pasiunea microbiştilor între finanţe, publicitate şi afaceri  - „Reclaiming football”. Prospect promite că vor urma şi altele.

De peste Ocean, mai puţin pasional, dar profesionist, revista Time îşi prezintă bogata secţiune specială.

E doar o mostră, şi e doar începutul. Desigur, în pauzele dintre meciuri.

Mai multe