Omer Klein Piano Concerto

11 noiembrie 2013   Dileme on-line

Pianistul israelian Omer Klein se reîntoarce în Bucureşti pentru un recital extraordinar: Omer Klein Piano Concerto – eclectic perspectives on jazz! Miercuri, 13 noiembrie, ora 20, Green Hours în colaborare cu ArCuB organizează  un concert de jazz susţinut de pianistul Omer Klein, la Sala ArCuB (Str. Batiştei nr. 14). 

Omer Klein s-a impus pe scenele newyorkeze și ale marilor capitale europene printr-o remarcabilă autenticitate şi o inspiraţie ce pare inepuizabilă. Pianist virtuoz şi compozitor prolific, Omer Klein creează o combinaţie fascinantă de jazz cu muzică tradiţională israeliană şi nord-africană. A colaborat, printre alții, cu Johnathan Blake, Marc Guiliana, Avishai Cohen, Eric McPherson etc.

Omer Klein – un muzician ca o călătorie.  Omer Klein la pian... o incursiune în lumea lui muzicală, cu influenţe înrădăcinate în cultura israeliană, înfrunzite în coolness-ul pieţei americane de jazz şi ramificate în contact cu melosul şi cultura europeană. Impreună înseamnă un sound de care nu te poţi sătura. Pe care vrei sa-l iei cu tine în maşină, în metrou, în autobuz, în avion, în plimbările mînă-n mînă prin parc.

Omer Klein – solo piano: pentru iubitori ai muzicii bune, pentru connaisseuri de jazz, pentru dornici de frumos.

Omer Klein – o surpriză atît pentru cei care l-au ascultat în trio, în precedentele două dăţi în care Green Hours l-a invitat în România, cît şi pentru cei care-l vor vedea acum, pentru prima oară.

L-ați aplaudat în 2010 la Green Hours International Jazz Fest, cu trio-ul care-i purta numele și la ediția TIFF din 2013, cînd s-a alăturat lui Gilad Abro și Amir Bresler. Nu ratați ocazia de a-l aplauda și pe scena ArCuB, pe 13 noiembrie. 

Mai multe informaţii pe www.arcub.ro.

Mai multe