O expoziție cu mulţi monştri

3 noiembrie 2011   Dileme on-line

- 3 întrebări pentru Saddo (Vatracollective) -

Ce înseamnă Vatracollective și ce-și propune?

Sîntem 5 artiști/prieteni – Aitch, Kitra, (Eldercut Toys), Noper, Saddo, Sinboy - care ne-am dorit să avem un spațiu al nostru, în care să putem să ne întîlnim, să lucrăm, să ne expunem lucrările, să invităm și alți artiști să expună alături de noi în diferite expoziții, să organizăm evenimente, show-uri, workshopuri etc. Să încercăm să facem un pic mai mult decît să fim pur și simplu niște artiști sau ilustratori. Să creăm o energie, să aducem laolaltă și alți artiști din țară și din afară, să încercăm să reprezentăm mai bine, mai coerent și mai consecvent arta lowbrow, arta urbană.

Despre ce e vorba în The Monster Show of Monsters, expoziția colectivă pe care o propuneți?

The Monster Show of Monsters e o expoziție de Halloween. Simplu. Dar sperăm că am reușit nu doar să punem niște lucrări pe pereți, ci am creat o atmosferă pornind de la felul în care e aranjat și iluminat spațiul, la soundtrack, la proiecțiile de filme cheesy horror din anii ‘80. Nu e o expoziție super gîndită, pur si simplu ne-am hotarat sa facem ceva de Halloween, mai ales că majoritatea dintre noi sîntem atrași de un imaginar horror. Așadar, totul a fost conceput cumva din mers.

Cum i-ați ales pe cei 17 artiști prezenți cu lucrări în expoziție?

Artiștii sînt prieteni de-ai noștri, sau artiști cu care am mai colaborat și ale căror stiluri, maniere, am crezut că s-ar potrivi bine cu subiectul expoziției.

Lucrările au fost făcute special pentru această expoziție. E vorba despre mai multe feluri de creepy, unele sînt mai gory, mai explicite, altele intră la categoria creepy bizar, mistic, satanic, altele sînt mai spre comics-urile din anii ‘80, iar altele mai sînt subtile și merg spre pop, suprarealism.

(Expoziția colectivă The Monster Show of Monsters - Vatracollective , Jean Luis Calderon 44 - poate fi văzută pînă pe 13 noiembrie).

Mai multe