NU arunca chiștoace, #NoiFacemUnSpital și #cei1024

19 august 2019   Dileme on-line

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim. 

● 240 voluntari vor participa la Big Build 2019, un eveniment construire accelerată, prin care Habitat for Humanity România și Kaufland România vor construi 10 case în doar 5 zile pentru 10 familii din comuna Văideni din județul Vâlcea.

● 5000 de secții de poliție, la nivel național, au afișat mesajul campaniei „NU arunca chiștoace”. British American Tobacco s-a ocupat de sponsorizarea printurilor.

● Săptămâna aceasta Zitec continuă campania #cei1024. Inițiată în 2016, cu scopul de a contribui la reducerea deficitului major de sânge din spitalele din România, campania a strâns până în prezent peste 35 de companii. Până acum au fost peste 4.300 de donatori și s-a strâns echivalentul a 1.900 litri de sânge, salvând ~12.900 de vieți. Evenimentul are loc miercuri, la sediul Zitec.

● Fundația All Within My Hands, fondată de Metallica, a anunțat o donație de 250.000 de euro pentru inițiativa Asociației Dăruiește Viață, #NoiFacemUnSpital. Contribuția trupei a fost de 50.000 de euro, 200.000 de euro fiind direcționați de Mastercard și BCR, sponsorii principali.

● Maratonul Olteniei 2019 va avea loc la finalul lunii și va fi alcătuit din curse de MTB & semimaraton/maraton. Taxele de participare se vor îndrepta către Crucea Roșie Vâlcea, Habitat for Humanity Romania și Fundația Progress. Evenimentul este sold out, iar înscrierile s-au încheiat.

● Asociaţia InCap, cu finanțare din partea Administraţiei Fondului Cultural Naţional, au antrenat 20 de viitori actori, regizori şi reporteri. Timp de 10 zile, căminul cultural şi şcoala dintr-o comună ialomiţeană au fost transformate în săli de repetiţii sau de cinema, iar străzile au fost teren pentru reportaje.

● Oradea Heritage, în parteneriat cu Banca Transilvania şi cu sprijinul Shopia.ro, au lansat un sistem de donație prin card bancar pentru obiectivele turistice din oraș. Monumentele vizate sunt: Turnul Primăriei, Sinagoga Neologă Sion, Muzeul Istoriei Evreilor şi Cetatea Oradea. Donațiile se pot face în charity box-uri, amplasate în incinta unor atracţii turistice din Oradea. Detalii aici.

Mai multe