Noua sală a teatrului Odeon

23 septembrie 2010   Dileme on-line

Odeon Studio - teatru și artă contemporană. Așa se va numi noua sală a Teatrului Odeon, ce se va inaugura astăzi, la ora 19, cu premiera Blifat, de Gabriel Pintilei, în regia lui Alexandru Mihail. Un spațiu multifuncțional și neconvențional, cu scenă rabatabilă și  o capacitate între 200 și 300 de spectatori - destinat atît teatrului cît și fotografiei, muzicii, instalațiilor.
 
Situată la subsolul teatrului, noua sală are o istorie inedită: ea aparține clădirii Cerchez, dată în folosință în decembrie 1912, de Crăciun. În anii ‘30-40 a fost sală de teatru. Pînă în ‘48 a funcționat acolo Teatrul Nostru, condus de Dina Cocea. În foaierul său a fost deschis, mulți ani, restaurantul Fu-Chang. Din ‘48, Teatrul nostru și-a închis porțile.

La revoluție a fost găsit, pornind din același subsol, un tunel ce lega sala de Palatul Regal. Acesta a fost zidit, iar sala consolidată în 2000. Acum trei ani s-a hotărît refacerea ei. Pentru aceasta, Ordinul Arhitecților a lansat un concurs, care a fost cîștigat de Ioana și Răzvan Luscov. Lucrările de reamenajare au început în 2008.

Mai multe