Noi arestări în legătură cu atentatele teroriste din 13 noiembrie

16 decembrie 2015   Dileme on-line

Poliţia franceză a arestat un bărbat, în regiunea pariziană, în cadrul anchetei cu privire la atacurile comise pe 13 noiembrie la Paris, potrivit unor surse citate de BBC News online.

Aproximativ 2.700 de descinderi au fost efectuate în urma atacurilor teroriste din noiembrie, iar 360 de persoane au fost plasate în arest la domiciliu în Franţa.

Bărbatul în vîrstă de 29 de ani arestat marţi plănuia să meargă în Siria, potrivit unor relatări din presa franceză citate de BBC. Parchetul de la Paris anunţă, pe de altă parte, că cele două persoane arestate în nordul Franţei au fost reţinute sub suspiciunea că ar fi procurat arme pentru Amedy Coulibaly, atacatorului unui supermarket kosher în ianuarie. Procurorii au confirmat de asemenea că unul dintre cei doi este Claude Hermant, care era cunoscut pentru legăturile cu grupări de extremă dreaptă, iar celalălalt era un colaborator al său. Coulibaly a ucis patru persoane în supermarket şi apoi un poliţist, înainte de a muri într-un schimb de focuri cu forţele de ordine.

Citiţi şi ascultaţi mai multe pe rfi.ro

Mai multe