New media nu înseamnă democrație?

28 mai 2010   Dileme on-line

Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR) și partenerii săi deschid în acest an, în universități, un ciclu de conferințe publice pe teme care generează controverse, încercînd să contureze felul în care studenții și membrii comunității academice utilizează puterea argumentelor în discursul public.

"Dau noile media mai multă putere cetățenilor într-o democrație?” e prima moțiune, asupra căreia se vor pronunța Bogdan Manolea, Varujan Pambuccian și Ovidiu Nahoi (moderator). Se va întîmpla marți, 1 iunie, la Școala Națională de Studii Politice și Adminstrative (SNSPA), str Povernei nr. 9, sala 111, de la ora 18.00.

Se emit ipoteze pretutindeni în lume despre rolul noilor media în construcția și apărarea drepturilor fundamentale într-o democrație. Acest subiect este tratat și în prima serie de debate online din Academia de Dezbateri, în ediția din această lună a revistei Foreign Policy Romania, dar și în Dilema veche, aici.

Formatul propus de ARDOR este unul consacrat în alte spații culturale din lume: alături de un debate care deschide întîlnirea și care provoacă participanții, se va utiliza un sistem de aparate individuale de vot electronic prin care publicul poate să își exprime opțiunile pentru ideile vehiculate. Puteți urmări un model aici.

Confirmările de participare se fac la adresa office.ardor@gmail.com și pe www.academiadedezbateri.ro.

Mai multe