Neîncrederea

15 aprilie 2014   Dileme on-line

Dilema veche de săptămîna aceasta vă propune un dosar despre neîncredere. De unde vine lipsa de încredere de care suferă societatea noastră și cum se tratează ea? Puteți citi texte și opinii semnate de Ioana Popescu, Mircea Kivu, Dorel Dumitru Chirițescu și alții.

Dacă v-ați întrebat vreodată cum e creștinismul necreștinesc, citiți articolul lui Andrei Pleșu.

Pentru că educația e una dintre temele care stîrnește dispute ample, începînd cu acest număr, citiți rubrica semnată de Liviu Papadima.

Din interviul cu regizorul Corneliu Porumboiu puteți afla cîtă poezie e într-un meci, și implicit în cel mai recent film pe care îl semnează, Al doilea joc.

Lech Walesa discută despre cît valorează NATO în momentul acesta și ce implicații are  starea de fapt din Ucraina pentru restul Europei, ce rol joacă Putin și de ce țările vest-europene ar trebui să i se opună liderului rus.

Stela Giurgianu a stat de vorbă cu Ioana Avădani, director al Centrului pentru Jurnalism Independent despre problema libertății presei în România. Întrebarea la care se caută un răspuns e cît se poate de clară: Vrem o presă tabloid?

Și pentru vă Dilema veche vă propune o nouă colecție cu dichis, Mari simfonii sub bagheta lui Sergiu Celibidache, Cristina Comandașu vă spune de ce nu trebuie să ratați această experiență muzicală.

Mai multe