Ne putem bucura de Bucureşti?
Dilema veche de săptămîna asta ne întreabă, provocator: „Ne putem bucura de Bucureşti?” Iată, veţi spune, tocmai acum, cînd Hala Matache, încă un simbol al vechiului Bucureşti, e ameninţată de invazia noului (Bdul Uranus), v-aţi trezit, nu se ştie de ce, să faceţi un dosar tematic despre... ce e nou şi bun în Bucureşti. Cînd mergi pe stradă şi pe tot mai multe case scrie „Atenţie, cade tencuiala!”, cînd numărul construcţiilor nu tocmai legale şi nu tocmai estetice creşte şi cînd se găsesc modalităţi tot mai absurde de a păstra vechiul (de genul un colţ de faţadă într-un bloc nou) pare absurd să ne vină o astfel de idee. Ţara arde şi Dilema se piaptănă... Dosarul ne oferă cîteva argumente pentru o viziune optimistă asupra oraşului. Bucureşti e cool, eclectic, magnetic.
Andrei Pleşu vorbeşte despre importanţa cuvintelor: ce înseamnă să ai proprietatea termenilor?
Ce s-ar întîmpla cu postul public dacă se va desfiinţa taxa TV? Iulian Comanescu analizează o situaţie (deocamdată) ipotetică dar totuşi verosimilă. Concluzia nu e veselă.
„Cît de necesară ne e legalizarea prostituţiei?” – se întreabă Adrian Cioroianu. Şi tot el răspunde: „Deloc. Chiar deloc.” Aveţi ceva de comentat?
Luiza Vasiliu a fost două zile şi jumătate la Berlin şi ne face un tur subiectiv al celui mai important festival de film al primăverii. A fost frig, dar a fost bine.
Moare multiculturalismul? Gabriel Giurgiu încearcă să-i mai dea o şansă după ce numeroşi lideri europeni l-au făcut harcea-parcea.
Marius Chivu a citit romanul Fluturele negru al lui Radu Paraschivescu şi l-a găsit pe Caravaggio. Frumoasă descoperire...
Dacă aveţi de gînd să vă mutaţi, să citiţi neapărat povestea Emei. Un caz disperat relatat de Selma Iusuf.
Mai vreţi argumente? Începînd de joi, 3 martie, Dilema veche se distribuie împreună cu seria de filme cu Marilyn Monroe.
Ne citiţi pe Internet, citiţi-ne şi pe hîrtie!