Muzică, teatru şi muzee, la Happy Cinema

29 ianuarie 2018   Dileme on-line

În 2018, pe lîngă obişnuitele filme, Happy Cinema din Bucureşti şi-a propus să aducă pe marile ecrane stagiunile unor prestigioase companii de teatru, operă, concerte impresionante și o serie de documentare despre cele mai îndrăgite muzee ale lumii.

În 3 și 4 februarie, Maratonul Rock Classics reunește şase filme-concert remasterizate. Spectatorii se vor bucura de voci remarcabile, decoruri complexe, efecte pirotehnice vizionînd concertele: Queen, The Rolling Stones, The Doors, Black Sabbath, KISS și Motley Crue. 

Puteţi urmări, de asemenea, o selecție din repertoriul clasic al stagiunii Royal Opera House, un centru al artelor performative situat în inima Londrei, unde primele spectacole de operă s-au desfășurat în 1735. Unul dintre spectacolele programate Tosca lui Puccini, o operă în trei acte care a fost un succes încă de la lansare, datorită intrigii complexe și muzicii glorioase. Din stagiunea Royal Opera House vor mai fi difuzate încă şase spectacole, printre care Winter's tale, Carmen și MacBeth.

Va mai fi difuzată şi întreaga stagiune The Royal Shakespeare Company 2018, compusă din patru spectacole: Twelfth Night,  Romeo and Juliet, The Merry Wives of  Windsor și Macbeth.  Tot la Happy Cinema puteţi vedea marile muzee ale lumii în 3D. Florența și Galeria Uffizi 3D: o călătorie în inima Renașterii este mult mai mult decît un documentar clasic de artă: este o călătorie multidimensională, multi-senzorială în Renașterea italiană prin cele mai frumoase și reprezentative lucrări de artă ale perioadei.

The Vatican Museums 3D aduce un film produs în interiorul Muzeelor Vaticanului și al Capelei Sixtine, pentru a arăta capodoperele din aceste colecții așa cum nu au mai fost văzute vreodată. Camera se apropie de Pietà, de sculpturile moderne ale lui Fontana, de frescele lui Raphael, de picturile lui Giotto, Leonardo da Vinci și Caravaggio, dar și de cele ale artiștilor Van Gogh, Chagall și Dalì.

Mai multe