Moldovenii cer alegeri anticipate

7 septembrie 2015   Dileme on-line

La Chişinău, duminică a fost organizată o amplă manifestaţie de protest împotriva guvernării, cetăţenii fiind nemulţumiţi de dispariţia unui miliard de euro din sistemul bancar şi nepedepsirea celor vinovaţi. Prin urmare, spun ei, oamenii de rînd trebuie să suporte acum consecinţele - preţurile majorate. Moldovenii îşi doresc demisia conducerii ţării, dar şi alegeri anticipate. Manifestaţia a fost organizată de Platforma Civică Dreptate şi Adevăr.

La mitingul din Piaţa Marii Adunări Naţionale au venit oameni din toată R. Moldova, pentru a-şi exprima indignarea faţă de actuala guvernare, numită pro-europeană. Sute de cetăţeni şi-au instalat corturi, formînd un orăşel al Demnităţii şi Adevărului. Oamenii sînt decişi să stea în centrul oraşului pînă cînd autorităţile nu vor da curs revendicărilor, înaintate la acţiunea de protest.

"Vom rămîne în Piaţa Marii Adunări Naţionale pînă cînd vom fi ascultaţi. Rămînem aici". "Haideţi să avem răbdare şi rezistenţă". "Să fie traşi la răspundere cei care au furat miliardul şi au încălcat legea, să stea la puşcărie, dar nu la conducere, ca în toate ţările europene. Peştele de la cap se strică. Poporul este înfometat, pensii mici, oamenii nu au ce mînca şi nu avem cu ce să îmbrăcăm copii la şcoală. Situaţia în R. Moldova s-ar putea schimba cu ajutorul poporului, a legii şi într-o oarecare măsură a Europei. Vrem alegeri anticipate", susţin mai mulţi participanţi la acţiunea de protest.

Citiţi şi ascultaţi mai multe pe rfi.ro.

Mai multe