Modificarea legii privind plagiatelor demnitarilor

19 ianuarie 2016   Dileme on-line

Ministerul Educaţiei vrea să abroge prevederea legală potrivit căreia plagiatele demnitarilor sînt analizate direct de Consiliul Naţional de Etică (CNE), şi nu şi de comisiile de etică ale universităţilor aşa cum se întîmplă în restul cazurilor.

Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii 206/2004 care reglementează analizarea plagiatelor.

Potrivit prevederilor de la care demnitarii sînt exceptaţi în prezent, "sesizările privind abaterile de la normele de bună conduită în activitatea de cercetare-dezvoltare sînt analizate în două etape detaliate în Codul de etică: analiza la nivelul instituţiei în cadrul căreia presupusele abateri s-au produs şi analiza la nivelul Consiliului Naţional de Etică, denumită etapa a doua".

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a afirmat că în România nu există două categorii de doctorat, una pentru demnitari şi alta pentru restul doctoranzilor, şi de aceea nu trebuie o comisie specială care să se ocupe doar de tezele de doctorat ale celor care ocupă funcţii în stat.

Citiţi şi ascultaţi mai multe pe rfi.ro

Mai multe