Mînz mic

23 octombrie 2018   Dileme on-line

A fost lansat www.manzmic.ro, o platformă digitală dedicată culturii, diversității formelor de artă și artiștilor, clasici și contemporani, naționali și internaționali, precum și specialiștilor din diferite domenii culturale, industrii creative și artistice.

Menirea principală a proiectului este de a promova în rîndul publicului său atît artiștii tineri, debutanți, și formele de artă pe care le abordează, cît și arta clasică care este, de multe ori, fie uitată, fie mai greu de digerat sau de înțeles.

Platforma digitală cuprinde mai multe tipuri de conținut editorial și de artă digitală clasificate astfel:

Editorial (materiale semnate de mînz mic), Prieteni (materiale semnate de jurnaliști, specialiști în comunicare sau înanumite domenii culturale), Interviu (discuții cu artiști pe teme culturale sau sociale), Film (micro-documentare cu artiști pentru care arta e ceva mai mult decît o simplă formă de enertainment), Poveste (povestea mînzului, care este într-un proces continuu de derulare), Despre (informații referitoare la proiect, inițiatori, finanțator, echipă, parteneri și prieteni).

Tematicile abordate sînt categorisite în funcție de domeniul cultural sau artistic, pornind de la: arhitectură, cinematografie, artă digitală, gastronomie, literatură și ajungînd pînă la oameni, locuri, idei și comunități.

Odată cu lansarea platformei digitale, mînz mic difuzează primul micro-documentar din seria „mînz mic în vizită la...”. Filmul îi are ca protagoniști pe Alina Alexe, designer de interior și manager al brand-ului Decoraktiva, și Bean MC, muzician, solist al trupelor Subcarpați și Șuie Paparude.

Mînz mic a pătruns în căminul acestora, unde au povestit despre importanța valorificării elementelor de patrimoniu cultural, a tradițiilor și meșteșugurilor locale, din prisma meseriilor celor doi artiști.

Povestea întreagă poate fi citită aici http://manzmic.ro/film/in-vizita-la-alina-si-bean/, iar prima parte a filmului poate fi vizionată aici:

Mai multe