Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, la RFI

25 noiembrie 2015   Dileme on-line

Noul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, spune într-un interviu la RFI că situaţia Teatrului Nottara va fi analizată într-o întîlnire de urgenţă la Palatul Victoria, împreună cu reprezentanţi ai Primăriei şi ai instituţiei culturale bucureştene. Ministrul propune instituirea unui Fond Naţional de Salvare a instituţiilor de cultură, care se află în clădiri de patrimoniu.

Vlad Alexandrescu apreciază că legea care interzice activităţile în clădiri cu risc seismic ridicat şi care a făcut ca Teatrul Nottara, Teatrul Foarte Mic şi Cinematograful Patria să-şi suspende activitatea "este foarte oportună, vine să împlinească o aşteptare a societăţii civile. Nu se poate să mai lăsăm instituţiile de cultură să-şi desfăşoare activitatea şi să atragă public în nişte imobile cu risc seismic foarte ridicat, unele dintre ele, majoritatea, chiar de pericol public".

Noul ministru se declară sensibil la problema instituţiilor de cultură amintite: "În ceea ce priveşte desfăşurarea activităţii acestor instituţii în viitor, în calitate de ministru al Culturii sînt foarte sensibil, bineînţeles şi pot să vă informez că şi premierul, domnul Dacian Cioloş, e foarte preocupat de ce se întîmplă la Teatrul Nottara. Am hotărît împreună că vom avea o întîlnire la Palatul Victoria cu reprezentanţii Teatrului Nottara pe de o parte şi cu reprezentantul Primăriei, în care să încercăm să găsim o soluţie pentru Teatrul Nottara imediat.

Citiţi şi ascultaţi mai multe pe rfi.ro

Mai multe