„Mi-e poftă să fac bine”, „Permis pentru viitor”, „Pîine și Mîine”

2 decembrie 2019   Dileme on-line

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim.  

● MOL România și Fundația Pentru Comunitate continuă, pentru al 5-lea an, programul „Permis pentru viitor”, prin care se acoperă costurile obținerii permisului de conducere de orice categorie pentru tinerii cu posibilități materiale reduse. 

● În anul școlar curent, peste 700 de copii din două județe primesc, de două ori pe săptămînă, cîte o prăjitură oferită de ALKA, care s-a alăturat programului „Pîine și Mîine”, desfășurat de Fundația World Vision România. 

● În săptămîna 18–24 noiembrie, în toate cele 80 de restaurante McDonald’s din țară, s-a desfășurat Campania „Mi-e poftă să fac bine”. S-au strîns peste 800.000 de lei din donații și vor fi folosiți pentru construcția următoarelor două Case Ronald McDonald din România; acestea vor găzdui gratuit familiile copiilor internați la Spitalele Sf. Maria din Iași și Marie Curie din București.

● La doi ani de la lansarea campaniei de donații, s-a deschis MagicHome Fundeni, adăpostul ce va găzdui părinții care își însoțesc copiii bolnavi la tratament în București. Aproape 160.000 de oameni au trimis, în ultimii 2 ani, unul sau mai multe sms-uri în valoare de 2 euro către MagicHOME (1.7 milioane sms-uri în total). Date fiind problemele RADET de săptămîna trecută, MagicHome Fundeni i-a primit pe pacienții celor 3 spitale rămase fără apă caldă și căldură să facă un duș cald sau să își spele hainele. Săptămîna aceasta are loc Săptămîna Porților Deschise, așa că toți cei care au donat prin SMS sînt invitați să vadă la ce au contribuit.

● Cu sprijinul City Insurance, Hope and Homes for Children a inițiat un proiect de construcție a unei noi case pentru o familie cu 8 copii. De cîte ori cumpărați un Flat White, 5 to go donează 10% din valoarea acestuia către Hope and Homes for Children. Puteți, de asemenea susține proiectul „Academia 5 to go”.

● Știți deja, poate din această rubrică, despre programul de colectare a uleiului alimentar uzat desfășurat de Auchan. În cele 33 de hipermarketuri din țară, în doar o lună, clienții au predat 10.000 litri de ulei alimentar, acesta fiind inițial obiectivul setat de supermarket pentru anul 2020. 1L de ulei uzat aruncat în chiuvetă sau direct în canalizare poluează un milion de litri de apă.

●  De GivingTuesday, oameni din întreaga lume sărbătoresc o zi pentru a dărui, iar anul acesta pică pe 3 decembrie. Aici găsiți inițiativele pentru care puteți contribui. De la fulare și arhive foto, pînă la tratamente la domiciliul copiilor bolnavi de cancer și de la terapie la ateliere de scriere. Puteți găsi chiar inițiativele din orașul vostru.

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe