"Mi-aş dori ca România să vorbească despre ea însăşi lumii întregi"

28 octombrie 2011   Dileme on-line

„Cred că filmul documentar este foarte important pentru societate. Este o cale prin care oamenii vorbesc despre societate, o comentează şi îşi împărtăşesc altor oameni gîndurile lor legate de societate. Mi-aş dori ca România să vorbească despre ea însăşi lumii întregi. Şi a început deja să o facă. Cu cîţiva ani în urmă documentarele româneşti erau destul de slabe, însă treptat au devenit mult mai bune. Bune nu doar într-un sens jurnalistic, ci şi ca nivel artistic.”, a declarat Michael Yorke, membru al juriului la Astra Film Festival, 2011.

Michael Yorke este regizor de film documentar şi profesor de antropologie vizuală, predă cursuri despre realizarea aplicată a filmelor etnografice în cadrul Departamentului de Antropologie Vizuală al University College London şi cursuri de antropologie vizuală la institute precum LSE, SOAS, Oxford University şi Manchester University Granada Centre.

Un testimonial al lui Michael Yorke şi un pic din atmosfera de anul acesta, de la festivalul de film documentar la Sibiu puteţi vedea aici:

Mai multe