Metallica, RHCP şi criza monedei euro

9 decembrie 2011   Dileme on-line

Zilele trecute a apărut o ştire care i-a bucurat pe fanii din România ai grupului Red Hot Chilli Peppers: pe 31 august, trupa va cînta la Bucureşti. Dar cîţi şi-au dat seama că asta are legătură cu criza monedei euro?

Cliff Burnstein, managerul grupului RHCP, a declarat pentru Wall Street Journal că a devansat programul turneului european: "În următorii ani, dolarul va fi mai puternic, iar euro mai slab şi, dacă va fi aşa, vreau să profit de această situaţie pentru a organiza mai multe concerte în Europa acum, pentru că vor fi mai profitabile pentru noi".

Şi turneul Metallica, prevăzut pentru 2013, a fost devansat şi "comprimat", scrie presseurop.eu: Metallica va avea, în 2012, un turneu scurt, numit  "European Summer Vacation", care va include Norvegia, Germania, Danemarca, Marea Britanie şi Austria.

Pentru că deasupra Europei continuă să se adune norii crizei - scrie Wall Street Journal - Cliff Burnestein îşi orientează planurile pe termen lung spre alte locuri de pe glob, precum America de Sud, Asia de Sud-Est şi Australia: "Sîntem un produs american de export, ca şi Coca-Cola. Aşa că ne orientăm spre cele mai bune pieţe. Acum, pe lista mea de aşteptare se află Indonezia".

În 2010, Metallica a cîştigat, din turnee, 110 milioane de dolari. Iar 75% din veniturile trupei Red Hot Chilli Peppers provin din turneele externe.

Citiţi articolul integral din Wall Street Journal aici. Cu o discuţie pe tema "Metallica & the Euro Climate" aici. (Mircea Vasilescu)


 

Mai multe