Matematică pentru copiii nevăzători, biblioteca de design și hubul antidrepresie

14 octombrie 2019   Dileme on-line

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim.  

● Kaufland România și Asociația Regio din Transilvania lansează proiectul Fleximodels și dotează școlile speciale din România cu o soluție inovatoare în predarea matematicii pentru copiii nevăzători și cu deficiențe de vedere. Sistemul include un set de elemente realizate special, în limbaj Braille sau figuri în relief.

● Recicleta, un program desfășurat de ONG-ul ViitorPlus, se extinde: pe lîngă cele 600 de scări de bloc din Sectorul 2 și 200 de companii din zona centrală, vor beneficia de el și 20 de licee și școli generale. Programul presupune transportul gratuit al materialelor reciclabile colectate separat în instituții. Există și un concurs pentru elevi: aici.

● Universitatea Națională de Arte București, cu sprijinul UniCredit Bank, inaugurează prima bibliotecă de specialitate din cadrul Departamentului Design al Facultății de Arte Decorative și Design.

● Sub cupola Asociaţiei Happy Minds, s-a lansat primul hub antidepresie din România – un proiect național prin care puteți testa gratuit dacă suferiți de depresie. Există și un serviciu telefonic, disponibil 24/7: 0800 0800 20. Detalii, aici.

● Peste 450 de voluntari din România, SUA, Canada, Turcia sau Noua Zeelendă au muncit zi de zi, timp de o săptămînă, pentru a finaliza cele 10 case pentru familiile sinistrate din comuna Vaideeni, în cadrul unui proiect al Habitat For Humanity. Fotografii din Adevărul – aici, și un scurt video de la TVR.

● Deodoles, un magazin online care vinde articole de îmbrăcăminte sustenabile, a lansat o campanie prin care îşi propune ca la fiecare pereche de şosete din gama eco cumpărată să planteze un copac. Magazinul a contribuit financiar la plantarea a 50.000 de copaci datorită contribuțiilor clienților.

● Asociația DeVision a organizat la Bran o tabără tematică pentru 20 de tineri în cadrul căreia au învățat cum să creeze un board game pentru a atrage atenția asupra fenomenului fake news.

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber.  

Mai multe