Măsuri de securitate în şcolile pariziene

23 noiembrie 2015   Dileme on-line

Noi măsuri de securitate intră de astăzi în vigoare în şcolile din Paris. Decizia a fost luată de Ministerul Educaţiei în urma atentatelor din 13 noiembrie. Ce prevăd aceste măsuri?

Fiecare elev va fi verificat la intrarea în şcoală începînd de luni, 23 noiembrie. Un adult va percheziţiona genţile şcolarilor.

De astăzi şi pînă la vacanţa de Crăciun, fiecare şcoală va face doua exerciţii: unul de evacuare a şcolii în caz de incendii şi un altul de adăpostire, conform unui scenariu realizat de fiecare şcoală în parte.

Liceenii sînt rugaţi să nu mai fumeze în afara şcolii. Pentru fumători vor fi amenajate locuri speciale, în perimetrul unităţilor de învăţămînt.

Părinţii elevilor de şcoala primară nu mai pot staţiona cu maşina în fata unităţilor. Totodată, şcolile pot schimba orarul de intrare si ieşire a elevilor pentru a gestiona fluxul copiilor.

Copii sînt rugaţi sa nu stea în faţa porţilor de acces către scoli iar dacă observă ceva suspect, să anunţe imediat.

Pînă la finele lunii, nu se mai organizează excursii şcolare, cu excepţia voiajelor care se vor face în afara regiunii pariziene ori internaţional. Însă orice excursie trebuie să fie aprobată şi să obţină un aviz de securitate.

Citiţi şi ascultaţi mai multe pe rfi.ro

Mai multe