Masterclass-ul Festivalului Super

23 februarie 2016   Dileme on-line

Dacă ești la liceu și ești pasionat de filme, masterclass-ul pregătitor celei de-a 4-a ediții a Festivalului Super - festivalul de filme făcute de adolescenți, o să fie modul perfect de a-ți începe primăvara: trei zile pline de discuții&exerciții prin care o să-ți întîlnești sau o să-ți aprofundezi pasiunea pentru cinema!

Pentru înscrieri trimite un mail la superfilmfestival@yahoo.com pînă pe 2 martie cu: numele, vîrsta, orașul în care locuiești, de ce vrei să participi, cîteva fotografii sau o povestire făcute/scrisă de tine. (Dacă ai școală vineri în timpul cursului, putem să îți dăm scutire). Numărul de participanți este 15, așa că grăbește-te dacă vrei să prinzi loc! 

PROGRAM
4 martie, 14:00 - 18:00 - From story to script, cu Andreea Borțun

---
Andreea Borțun este scenaristă și regizoare, absolventă a UNATC, Bucuresti secția CAV și a BARD College, Berlin. În ultimii șase ani, Andreea a scris peste 20 de scenarii de scurt-metraj și a lucrat în calitate de script consultant la diverse proiecte de scurt și lung-metraj, a scris recenzii de film pentru reviste ca FilmMenu și The Institute, și este alumna a numeroase programe internaționale de formare în domeniul scenaristicii. Din 2006 este co-președintele celui mai important festival de Teatru Tînăr din România-Ideo Ideis, festival ce are loc în fiecare an în orașul său natal, Alexandria, și care este susținut de actorii Marcel Iureș și Jeremy Irons. Debutul său regizoral, Blue Spring, a fost selectat în competiția oficială a Toronto International Film Festival 2015, iar cel de-al doilea scurtmetraj al său, Love Locker, a primit premiul televiziunii franceze France 3, în cadrul Paris Courts Devant.

5 martie, 14:00 - 18:00 - Lucrul cu actorii, cu Bogdan Theodor Olteanu

---
Bogdan Theodor Olteanu este regizor și scenarist (Duminică dimineață; Lampioane chinezești; Dumneavoastră, tu). Este co-fondatorul SUB25.ro. 

6 martie, 14:00 - 18:00 - Viziunea regizorală, cu Octav Chelaru

---
Octav Chelaru este regizor și scenarist. Începînd cu 2009 a lucrat la diferite clipuri muzicale, spoturi și filme experimentale. A debutat în 2014 cu scurtmetrajul Fals pozitiv, cu care a participat la cîteva festivaluri și programe naționale (TIFF 2014 - Transilvania Talent Lab, Timishort 2014 - Competiția națională, Filmul de Piatră - Selecția oficială) și a fost inclus într-un grup de scurtmetraje românești care au fost proiectate în Germania (Lunga noapte a filmelor scurte). Ultimul său scurtmetraj, Ocupat, a obținut premiul pentru cel mai bun film românesc în cadrul festivalului Timishort. În prezent colaborează cu Lucian Dan Teorodovici la management-ul casei de producție Doitreizeci.

Mai multe