„Mamă“ de împrumut, cîștigătorul la Ultramaratonul Arctic Race 6633, proiecte dedicate promovării femeilor

11 martie 2019   Dileme on-line

Sîntem mereu înconjurați de vești care ne întristează, așa că Dilema veche vine în fiecare luni dimineață cu #7veștibune din România, pentru a vă motiva săptămîna. 

● Vlad Pop Crișan a cîștigat cursa de 120 de mile de la Ultramaratonul Arctic Race 6633, cel mai dificil de pe planetă. Vlad este coordonator MagiCamp, iar cu banii cîștigați după cursă vrea să creeze 100 burse pentru 100 de copii bolnavi de cancer din tabăra MagiCAMP. Bursele vor fi în valoare de 500 de lei pe lună și vor fi acordate timp de un an. Donații se pot strînge în continuare aici.

● Marta Comnoiu, o tînără din Cîmpina, studentă în anul al II-lea la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, este în timpul liber mamă „de împrumut” pentru copiii abandonaţi în spitalul de Pediatrie din Braşov.

● Fundaţia Conservation Carpathia va crea un parc naţional de importanţă mondială în Munţii Făgăraş, investind 5 milioane de dolari. Vor fi plantate păduri și vor fi aduși zimbri şi castori, specii protejate prin lege. Proiectul va dura cinci ani, va aduce beneficii pentru 28 de localităţi și va crea noi locuri de muncă.

● Asociația Dăruiește Viață și UNTOLD au construit primele două camere sterile din Transilvania, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca, pentru a le asigura pacienților tratamentul corespunzător în cazul leucemiilor și al altor tipuri de cancer. 18.000 de euro au fost banii donați de către fanii festivalului, iar diferența de 82.000 de euro a fost oferită de UNTOLD.

● Ambasada SUA alocă 320.000 de dolari pentru renovarea Maternităţii Spitalului din Medgidia. Noua secţie va fi la standarde internaţionale și va include 3 săli de naștere moderne, o sală de operație, o cameră de resuscitare pentru bebeluși, un salon preoperator, unul post operator și cabine pentru personal.  

● Fiecare fetiță născută în maternitățile din București pe 8 martie va primi suma de 1500 euro, sub forma unui cec cadou la împlinirea vîrstei de 18 ani, din partea METRO Romania și BCR, ca parte din inițiativa „Micile Antreprenoare”.  

● Kaufland România alocă sume pentru cinci noi proiecte dedicate promovării femeilor și a drepturilor lor în cadrul programului de finanțare #înstaredebine, ce oferă granturi nerambursabile în valoare totală de un milion de euro ONG-urilor pentru a derula proiecte sustenabile pentru România.

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber.

Mai multe