Mai avem hobby-uri?
„De cînd mă ştiu am avut o mare admiraţie pentru oamenii care ştiau să facă ceva: să coase, să picteze, să croşeteze, să cînte la un instrument. Şi asta pentru că n-am fost niciodată prea îndemînatică. Pe vremea orelor de lucru manual de la şcoală mama plătea diverse doamne pricepute să-mi facă temele, adică să-mi brodeze feţele de pernă, să facă din cruciuliţe numerele matricole. Planşele pe care trebuia să le duc la orele de desen au fost, de asemenea, un calvar. Nu cred să fi fost vreun unchi sau vreo mătuşă care să fi scăpat de rugăminţile fierbinţi de a mă ajuta cu un urs, un cal sau o adunare de copii care se jucau cu zmee şi mingi.” Ana Maria Sandu a adunat în dosarul de săptămîna aceasta cîteva mărturii şi comentarii despre ce (mai) fac fac oamenii în timpul liber. Plaisir pentru loisir. Sau invers...
Andrei Pleşu îi dedică un portret memorabil criticului şi istoricului de artă Radu Bogdan.
Munţii noştri aur poartă. Cum îl preparăm? Mircea Vasilescu are un răspuns şi cîteva întrebări despre afacerea Roşia Montană.
Tot despre Roşia Montană scrie şi Cornel Vîlcu: Şapte pitici pe creierul (difuz al) Patriei.
Gabriel Giurgiu a fost în vacanţă la turci. Şi s-a întîlnit cu nişte ruşi. Dacă vreţi să aflaţi ce scrie pe tricourile lor, citiţi articolul său despre Rusul estival.
Adrian Cioroianu revine asupra unei chestiuni arzătoare: Sexualitatea lui Ceauşescu şi manelizarea istoriei.
Dimineaţă cu 112! A păţit-o Dan C. Mihăilescu.