Live în Control!

11 octombrie 2016   Dileme on-line

Cu ocazia împlinirii a opt ani de existenţă, Clubul Control din Bucureşti, unul din cele mai importante cluburi live underground autohtone, organizează o serie de concerte speciale intitulate „Control 8”.

Miercuri, 12 octombrie, Thurston Moore (Sonic Youth), în deschidere, duo-ul shoegaze britanic The KVB. Cunoscut drept compozitor, chitarist și lider al formației Sonic Youth, Thurston Moore este una din cele mai influente personalități ale scenei alternative, încă de la începuturile sale, cînd termenul alternativ definea orice gen de muzică ce sfida conveționalul. Ca fondator Sonic Youth, acesta a demonstrat unei generații întregi valoarea sub-genului experimental, în muzica rock. De la influența asupra unor trupe ca Nirvana, pînă la includerea albumului Daydream Nation în arhiva muzicală a Bibliotecii Congresului SUA, în 2006, rolul formației Sonic Youth în istoria rock-ului nu poate fi ignorat. Thurston Moore Band este formată din James Sedwards (Nought) la chitară, Deborah Googe (My Bloody Valentine) la bass și Jeremy Dolton la tobe – alături de care a lansat, în 2014, albumul The Best Day. „His latest material is as eminently powerful as his band’s beastly sonic bond”(NME). Mai multe la thurstonmoore.com.

Înființat în 2010, la Londra, de Nicholas Wood și Kat Day, duo-ul britanic The KVB se remarcă prin stilul shoegaze cu reverb și producția electronică, minimalistă, pentru a crea un sound delicat și efemer. Trupa are în palmares nu mai puțin de șapte albume, la realizarea cărora au colaborat cu nume mari, ca Anton Newcombe (Brian Jonestown Massacre), Joe Dilworth (Stereolab) sau Geoff Barrow (Portishead). Mai multe la thekvb.co.uk .

Joi 13 octombrie, Hidden Orchestra. O orchestră imaginară, asamblată în studio de compozitorul și producătorul britanic Joe Acheson, din înregistrări separate ale unor muzicieni din diferite zone şi curente, proiectul Hidden Orchestra vine cu un sound complex, cu texturi orchestrale dark, cu înregistrări de pe teren, cu bas și straturi de percuţie. Albumele Night Walks (2010) și Archipelago (2012) s-au bucurat de aprecierile criticilor și publicului deopotrivă – de la lansarea acestora, trupa a susținut peste 250 de concerte, în 30 de țări. Hidden Orchestra este formată din Joe Acheson (chitară bas și electronice), Poppy Ackroyd (pian și vioară), Jamie Graham (tobe) și Tim Lane (tobe și trombon). Mai multe la hiddenorchestra.com. După concertul Hidden Orchestra, petrecerea continuă cu Hot Chip (DJ set).

Biletele pentru evenimentele „Control 8” se pot achiziționa online prin eventbook.ro.

Mai multe