Licitație pentru Vintilă Mihăilescu, snorkeling și 1 leu pentru castel
Ni se repetă că românii sînt leneși, că nu vor să facă bine și că ONG-urile și firmele străine ne vor doar răul. Săptămînal, aici, vă demonstrăm contrariul.
● Mai mulți artiști români și-au donat lucrările pentru o licitaţie menită să adune banii necesari unei operaţii de transplant de măduvă care îi poate salva viaţa antropologului Vintilă Mihăilescu, diagnosticat cu leucemie. S-au strîns aproape 13.000 de euro. Dacă vreți să ajutați, se poate dona în continuare.
● În cadrul campaniei „Grijă pentru Copii – Strigăt de viață”, Dorna și Salvați Copiii România au finalizat în acest an dotarea a 10 maternități cu echipament necesar copiilor născuți prematur. Campania a început în 2015, este susținută și de Simona Halep, iar aici este lista spitalelor dotate în 2019.
● Nouă copii orfani din sectorul 4 al Capitalei se vor simți, în sfîrşit, ca „acasă“, după ce au fost mutați din orfelinat într-o casă de tip familial, construită de Hope and Homes for Children. Aceasta este a 107-a casă pe care ONG-ul o construieşte în România.
● La Electric Castle, pentru fiecare PET, Lidl va dona 1 leu pentru renovarea castelului Bánffy. La eveniment vor exista pungi de hîrtie și din materiale textile ca alternativă la pungile de plastic și peste 60 de stații de colectare selectivă a deșeurilor.
● ONG-ul Barca lui Zoe, cu sprijinul Decathlon, vor oferi pentru 1.000 persoane cîte o experiență „gratuită” de snorkeling sau scuba diving pe litoralul. În schimbul participării, fiecare om trebuie să aducă cîte un sac de gunoi adunat de pe plajă. Proiectul se numește #ecoUsubacvatic și își propune să învețe cetățenii să descopere lumea subacvatică și să învețe să o protejeze.
● Salvaţi Copiii România anunţă deschiderea taberelor de vară pentru copiii rămaşi singuri acasă, ai căror părinţi sînt plecaţi la muncă în afară.
● Sîmbătă, 350 de înotători au participat la a opta ediție de Swimathon din Iași. 54 de echipe au strîns 304.125 de lei pentru 41 de inițiative de schimbare a orașului.
Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber.