Laureaţi români la Concertino Praga

14 februarie 2013   Dileme on-line

Pe 11 februarie 2013 au fost anunţate premiile celui mai important concurs pentru tineri interpreţi cu vîrsta pînă în 18 ani - Concertino Praga - derulat sub semnul Uniunii Europene de Radio. Printre cîştigători se află doi muzicieni români, propuşi la această competiţie de Radio România Muzical. La secţiunea vioară - premiul I şi premiul pentru cea mai bună interpretare a piesei impuse au revenit violonistei Maria Alexandra Bobeico de la Liceul de muzică „George Enescu” din Bucureşti, iar la secţiunea pian, menţiunea de onoare a fost obţinută de Cadmiel Boţac din Sighetu Marmaţiei, elev al Liceului de muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca. 

Maria Alexandra Bobeico, în vîrstă de 16 ani, va participa la gala laureaţilor concursului „Concertino Praga”, ce va avea loc în 16 iunie la Palatul Rudolfinum din Praga. Ultima dată cînd România a obţinut premiul I la această prestigioasă competiţie a fost în urmă cu aproape 30 ani, în 1986.

Concursul „Concertino Praga” este o adevărată rampă de lansare pentru tineri interpreţi. Printre românii care au obţinut premii la acest concurs se află nume consacrate astăzi, precum flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi violoniştii Mihaela Martin, Claudiu Vornicelu şi Alexandru Tomescu. 

Detalii despre concurs, interviuri cu Maria Alexandra Bobeico şi Cadmiel Boţac, precum şi înregistrările realizate pentru această competiţie pe site-ul

Mai multe