La Olimpiada Culturală de la Londra

18 iulie 2012   Dileme on-line

... sau ce se întîmplă cînd noi nu sîntem atenţi. Coregraful român Arcadie Rusu a prezentat două spectacole de dans contemporan, în weekend-ul de deschidere a Festivalului "Big Dance" - parte a Festivalului Londra 2012, aflăm de pe site-ul ICR Londra, dar şi de pe blogul dedicat dansului în Anglia - Dance is the Word.

Primul spectacol - Nesomn - a avut loc pe 5 iulie, în staţia de tren Saint Pancrass din Londra. (Poate vă mai aduceţi aminte, cei care aţi fost prezenţi anul trecut, că acelaşi spectacol a fost prezentat şi în a treia zi a Festivalului Dilema veche de la Alba Iulia.)

Cel de-al doilea, intitulat Hunted Devotion şi inspirat din Falstaff, a reprezentat o colaborare între coregraful român şi Baletul Naţional Englez, alături de Opera Holand Park, şi a avut premiera pe 7 iulie. "Una dintre cele mai puternice caracteristici umane este curiozitatea. Aceasta poate testa devotamentul cuiva faţă de cineva sau ceva. Noul meu spectacol foloseşte Falstaff ca punct de referinţă şi proiectează contexte în care libertatea de a alege ne testează devotamentul, uneori chiar împotriva propriului univers", spune Arcadie Rusu.

Tot la Olimpiada Culturală de la Londra au mai fost, printre alţii, şi: artiştii Dan şi Lia Perjovschi, care au susţinut cursuri la "The Wide Open School", discutînd despre artă, cultură şi viaţa de zi cu zi; regizoarea Geanina Cărbunariu, cu spectacolul de teatru 20/20 - prezentat la Festivalul Internaţional de Teatru din Londra -, sau regizorul Radu Muntean, împreună cu actriţa Anamaria Marinca, invitaţi la Festivalul de Film East End.

Şi, ca să ne păstrăm în domeniu, joi, 19 iulie, apare revista Dilema veche cu dosarul "În paşi de dans". Astfel că nu pot să vă urez decît lectură plăcută şi nu uitaţi să mai şi dansaţi...

(Patricia Mihail)

© Galerie foto ICR Londra

Mai multe