La despărţire

28 mai 2014   Dileme on-line

Cînd și cum v-ați despărțit ultima dată? Cît de tare suferim și cum mergem mai departe? Iată cîteva întrebări la care o să găsiți răspunsuri emoționante în dosarul de săptămîna asta. Semnează Matei Florian, Svetlana Cârstean, Cecilia Ștefănescu, Elvira Lupșa, Raluca Bugnar, Laura Popescu și alții. I-am întrebat și pe Robin de la Robin And The Backstabbers și pe Radu Jude cum e cu despărțirile în muzică și pe ecran.

Andrei Pleşu ia ca pretext alegerile europarlamentare şi ataşamentul naţional pentru candidatul independent Mircea Diaconu pentru a face un savuros portret al independentului român.

Din interviul lui Mircea Vasilescu cu Oana Boca Stănescu aflaţi de ce omul de comunicare nu poate face minuni.

Andrei Manolescu scrie despre o coadă la limba engleză. Nu orice coadă, ci ca să-ţi poţi înscrie copilul la testarea premergătoare exemenului de admitere la liceu.

Andrei Pippidi ne propune o incursiune într-un Bucureşti fascinant, în care mai poţi găsi însemnele unor vremuri şi oameni dispăruţi.

Cristian Ghinea spune povestea lui Dmitry, care e din Sevastopol, pornind de la o întrebare simplă: „Deci, ce sînt părinţii tăi, ruşi sau ucrainieni?”

Marius Chivu vă recomandă două autobiografii rock. Puneţi-le neapărat pe lista de cărţi de vacanţă: Nick Mason,

şi Patti Smith,

Bogdan Tănase vă invită la o călătorie în Asia budistă.

Mihai Chirilov, directorul artistic al celui mai important festival de film din România, ne convinge că TIFF-ul e un labirint. Ediția cu numărul 13-a va avea loc la Cluj, în perioada 30 mai-8 iunie.

Mai multe