La ce să fii atentă atunci cînd îți alegi produsele pentru machiaj

5 ianuarie 2023   Dileme on-line

În ziua de astăzi, machiajul este un element esențial în completarea ținutei de zi cu zi. Însă, multitudinea de produse disponibile pe piață ne poate îngreuna alegerile atunci cînd vine vorba despre alegerea unui produs, în detrimentul altuia. 

Îți dorești să îți actualizezi trusa de makeup fie cu un fond de ten, un ruj, un blush, un demachiant sau un balsam de buze? Iată la ce să fii atentă.

Calitatea produselor

Produsele cosmetice au rol foarte important, pe lîngă faptul că ele ajută la conturarea trăsăturilor feței, ele ajută și la regenerarea pielii. Însă, principalul aspect pe care trebuie să îl ai în vedere atunci cînd alegi un produs de cosmetică este calitatea. Este extrem de important să alegi produse de calitate, realizate din ingrediente cît mai naturale, care să nu afecteze tenul. De ce? Pentru că un produs de cosmetică de o calitate îndoielnică poate provoca iritații, acnee sau alte reacții adverse. De asemenea, dacă discutăm despre un fond de ten, spre exemplu, trebuie să știi că unul de o calitate mai slabă nu va acoperi imperfecțiunile și nu va oferi acel aspect natural, ci dimpotrivă, va evidenția toate defectele tenului, iar rezultatul final nu va fi deloc unul plăcut.

Alege produse realizate din ingrediente naturale

Chiar dacă unele ingrediente chimice pe care le regăsim în produsele de machiaj convenționale pot fi extrem de eficiente, ele sînt adesea foarte agresive cu pielea și pot provocata reacții alergice – mai ales în cazul persoanelor cu un ten sensibil. De asemenea, unele substanțe chimice folosite adesea în fabricarea produselor cosmetice de o calitate îndoielnică se pot dovedi extrem de periculoase. Spre exemplu, parabenii si ftalații au fost legați de apariția unor forme de cancer și de diabet de tip II.

Prin urmare, îti recomandăm să îți indrepti atenția către produsele de machiaj naturale, pe bază de extracte de plante, minerale, coloranți și arome naturale. Acestea, fiind îmbunătățite și cu vitamine și nutrienți, aduc o mulțime de beneficii pielii.

Cumpără doar din magazinele de renume

Îti recomandăm să achiziționezi produse cosmetice doar din magazinele de specialitate, unde poți beneficia atît de garanția produsului achiziționat, cît și de ajutor din partea vînzătorilor. Nu opta pentru achiziționarea produselor cosmetice din locuri suspicioase, dacă nu îți dorești să folosești un produs contrafăcut, de calitate îndoielnică. 

Cum îți dai seama că achiziționezi un produs original? Există multe semne care îți pot indica faptul că produsul pe care îl ai în mînă nu este unul original. Dar îți recomandăm să urmărești și să analizezi cu atenție logo-ul brandului care comercializează produsul și eticheta acestuia. Pe etichetă trebuie să găsești toate informațiile referitoare la producător, adresa acestuia, numărul lotului, data fabricării, ingredientele folosite și locul fabricării. De asemenea, trebuie să știi că un produs de cosmetică este întotdeauna sigilat; dacă produsul pe care îl ai în mînă nu este sigilat, atunci fie acesta nu este original, fie a fost desfăcut și utilizat.

Alege nuanțele potrivite

Dacă îți dorești un fond de ten, un fard de pleoape sau un ruj, trebuie să te asiguri că alegi nuanțele potrivite pentru tenul tău. Pentru acest lucru, este important să îți cunoști tipul de ten, tonul și subtonul acestuia. De asemenea, să acorzi o atenție deosebită și culorii părului și a ochilor. Bineînțeles, poți testa în magazine mai multe variante și în acest mod să descoperi nuanța care ți se potrivește cel mai bine. De asemenea, în magazine poți solicita și consultanța personalului. 

Asigură-te că prețul reflectă calitatea produselor cosmetice

Știm cu toții ca produsele cosmetice de calitate nu sînt chiar ieftine. Dar asta nu înseamnă că cele mai scumpe sînt și cele mai bune. Există deja cosmetice de renume, al căror preț rămîne neschimbat în perioada reducerilor - așadar, dacă prinzi o ofertă prea bună ca să fie adevărată, asigură-te că ai verificat înainte că produsul este original și în termen de valabilitate. 

Produsele cosmetice sînt indispensabile în ziua de astăzi, însă trebuie să ne asigurăm că cele pe care le folosim nu ne dăunează sănătății. Îți recomandăm să alegi cu atenție produsele cosmetice pe care le achiziționezi și să acorzi o atenție deosebită tuturor elementelor amintite anterior. De asemenea, nu uita să păstrezi standardele înalte și atunci cînd vine vorba despre produsele de demachiere și îndepărtare a machiajului, pentru ca tenul tău să se bucure de o rutină corectă de îngrijire și de o sănătate optimă.

Foto: Freepik

Mai multe