Intersecţiile de miercuri, cu Mihai Chirilov şi Tudor Giurgiu

16 mai 2017   Dileme on-line

Pe 17 mai, Ana Maria Sandu are carte blanche la Intersecții. Ea ne propune o ediție cu Mihai Chirilov și cu Tudor Giurgiu, cei care se ocupă împreună de cel mai important Festival de film din România: TIFF-ul, care anul acesta împlinește 15 ani.

Mihai Chirilov a început să scrie critică de film la Dilema și Pro Cinema. A fost redactor-șef al celei mai cool publicații de film, muzică și cultură urbană: Republik. A tradus cîteva cărți ale lui Chuck Palahniuk, călătorește mult, a văzut mii de filme și este directorul artistic al TIFF-ului. Din cauza lui au mai leșinat spectatorii în salile de cinema de la Cluj și pe el îl înjură cei cărora filmele la care merg li se par prea de tot. Vara îl poți găsi, cel mai probabil, pe plaja din Sulina.

Tudor Giurgiu este regizor și președintele TIFF-ului. E cititor de literatură română contemporană. A debutat cu filmul Legături bolnăvicioase (după cartea Ceciliei Ștefănescu) și e în pregătire cu Așteptarea (după romanul lui Marin Mălaicu-Hondrari). Între ele a mai investigat cazul unui procuror în De ce eu? și a revizitat România tranziției în Oameni și melci.
Sînt diferiți, dar împreună funcționează în continuare foarte bine. Lumea românească s-a schimbat mult, filmul de la noi a trecut prin noul val. O să vorbim cu ei despre ce înseamnă să construiești cu viziune și, mai ales, despre ce urmează după viziune.

Mai multe