Intersecţiile de miercuri, cu Cristina Tunegaru şi Florin Iaru

15 ianuarie 2018   Dileme on-line

„Intersecțiile de miercuri” își reiau evenimentele săptămînale, începînd din 17 ianuarie, ora 19,30, în casa cu grădină din Ion Luca Caragiale nr 32.

Cît de bine îl cunoaștem pe Eminescu pe care îl pomenim atît de des? Cînd l-am citit ultima dată? În ce fel am înțeles rolul pe care îl are în literatura română? Ce mai înseamnă azi, în 2018, să predai poezie și în special poezia lui Mihai Eminescu? Ce înseamnă instrumentalizarea lui Mihai Eminescu și a literaturii în general? Cui îi mai e frică de Eminescu și pe cine plictisește el? Cum te mai poți îndrăgosti de poezie azi?

Invitați: o tînără profesoară de literatură română, cunoscută pentru luările sale de poziție legate de programa școlară la această materie, și un neobosit poet, adolescentin, implicat și activist, prozator, jurnalist și analist politic, totodată. Cristina Tunegaru și Florin Iaru vin pe 17 ianuarie la Rezidența BRD Scena9 să discute împreună cu Svetlana Cârstean despre Eminescu, poezia și actualitatea lui, precum și despre această relație de love&hate pe care o avem cu acest mare autor din literatura română.

Mai multe