Înscrieri la Super – festivalul de filme făcute de adolescenţi

4 februarie 2016   Dileme on-line

Pînă pe 10 aprilie, liceenii pasionați de cinematografie se pot înscrie pentru participarea la cea de-a patra ediţie a Festivalului Super, un eveniment realizat integral de adolescenţi.

Dacă ai între 14 şi 19 ani, încă ești la liceu şi ai regizat un film, te poţi înscrie la Super prin trimiterea formularului tip și a unui link unde putem să-ți vedem scurtmetrajul. Adresa de e-mail este superfestival@outlook.com; răspundem rapid și la mesajele trimise la facebook.com/Superadolescentii. Iar dacă nu ai regizat încă nici un film, nu e prea tîrziu să-ți începi opera acum!

Super va avea loc între 19 şi 22 mai la Cinema Elvira Popescu, Plantelor 47 şi Green Hours. În cadrul festivalului, vă așteptăm la proiecții de filme făcute de liceeni, o expoziție de artă plastică a tinerilor, petreceri, concerte și ateliere. Ediţia din acest an va fi precedată de trei workshop-uri: unul de film independent (4-6 martie), unul de film de ficțiune, şi unul de film documentar. Workshop-urile vor fi și ele ocazii bune să înveți despre filme și să realizezi unul pentru festival. În curînd, vom anunța înscrierile și pentru ateliere.

Creat în 2013 la inițiativa unor regizori adolescenți, Super vrea să încurajeze filmul și educația cinematografică în licee, în contextul lipsei unor cursuri pe aceste teme. Ediția precedentă a strîns zeci de filme din Europa și America și sute de spectatori la proiecțiile din București și Cluj. Ediţia din acest an a festivalului este organizată cu ajutorul Asociației Culturale Documentor și este finanțată de Centrul Național al Cinematografiei. Din 2007, Asociația Documentor organizează evenimente și proiecte axate pe dezvoltarea și promovarea filmului documentar.

Regulamentul complet pentru înscrierea scurtmetrajelor și informații suplimentare despre festival se găsesc pe:

Pagina de Facebook: facebook.com/superadolescentii

Site-ul SUPER: www.superfestival.ro

Mai multe