Înscrie-ți filmul la Super

29 martie 2015   Dileme on-line

 A început perioada de înscriere a filmelor la Super, festivalul de filme făcute de adolescenți. Până pe 20 aprilie, liceenii din țară sînt așteptați să-și trimită scurtmetrajul pentru a participa la cea de-a treia ediție a festivalului. 

Mulți dintre cei care sînt acum în liceu urmează, poate, să ia peste cîțiva ani premii la Cannes, Berlin sau Sundance, și, cine știe, poate un Oscar pentru film străin. Dar primul pas către toate acestea este SUPER. Adolescenții care au între 14 și 19 ani și au regizat un film se pot înscrie la SUPER prin trimiterea materialului sau a unui link unde acesta poate fi vizionat și a formularului standard la adresa de e-mail superfestival@outlook.com sau ca mesaj pe Facebook. Iar dacă nu au regizat pînă acum un scurtmetraj,  Super poate fi motivul pentru a începe cît mai curînd.

Festivalul va avea loc între 11 și 14 iunie, la Cinema Studio și Cărturești. Ediția din acest an va fi precedată de organizarea de către Asociația Vira, pe parcursul lunii mai, a atelierului „Primul meu film documentar”, dedicat liceenilor. Pe lîngă cele trei zile în care se vor proiecta filme, programul festivalului va cuprinde și o expoziție de fotografii făcute de adolescenți și un curs de istorie a filmului susținut de criticul Ileana Bîrsan. 

Mai multe