Incubatorul de lectură: trei module noi de ateliere online

16 noiembrie 2020   Dileme on-line

Ne plîngem că sîntem din ce în ce mai vulnerabili și mai triști. Dacă nouă ne e greu în perioada asta, pentru copii și tineri e și mai complicat. Literatura ne poate face să ne simțim mai puțin singuri și asta e important.

Lansăm trei module noi de ateliere online, de cîte 5 întîlniri fiecare, în perioada 20 noiembrie - 20 decembrie: Primul meu Incubator de lectură (dedicat începătorilor), Cui i-e frică de poezie? și Voiaj în jurul camerei mele (dedicat temei călătoriei).

Vă propunem să descoperim cum e cu tema călătoriei în literatură, pornind de la Crăiasa zăpezii, Andersen, Călătorie în jurul camerei mele, Xavier de Maistre, Bubico al lui Caragiale, Cortazar cu Autostrada din Sud și Jack Kerouac, Pe drum, bineînțeles.

Înscrieri și informații pe pagina de Facebook a Incubatorului de lectură

Vizual semnat de ilustratorul Andrei Măceșanu.

Atelierele Incubatorului de lectură sînt create de scriitoarele Ana Maria Sandu și Svetlana Cârstean și sînt dedicate copiilor între 9 și 16 ani. Lucrăm pe texte semnificative din literatura română și universală, insistăm pe capacitatea de a analiza un text la prima vedere, de a înțelege povestea și mecanismele ei. Ne bucurăm împreună de literatură, povești, texte, personaje, voci, secrete ale scrisului. Devenim intimi cu cele mai frumoase texte din literatura română și universală.

Mai multe