Incubatorul de lectură

29 ianuarie 2019   Dileme on-line

Incubatorul de lectură reia atelierele de la librăria Cărturești Verona, cu scriitoarele Ana Maria Sandu și Svetlana Cârstean, în cadrul unui modul nou, de șapte întîlniri. Atelierele sînt dedicate copiilor între 9 și 15 ani. Se lucrează pe texte semnificative din literatura română și universală, se insistă pe capacitatea de a analiza un text la prima vedere, de a înțelege povestea și mecanismele ei. Ne bucurăm împreună de literatură, povești, texte, personaje, voci, secrete ale scrisului.

Întîlnirile au loc sîmbăta de la 11 la 13 (pe 2, 9 februarie și 2, 9, 16 martie) și joia de la 18,30 la 20,30 (pe 14, 21 februarie).

Incubatorul de lectură s-a născut din dorința de a reîmprieteni copiii și tinerii cu literatura, de a le oferi instrumente de citire a textelor și implicit a lumii în care trăiesc, de a căpăta abilități de construire a textelor proprii și de a putea vorbi despre ei înșiși. Nu în ultimul rînd de a contrazice miturile și lamentațiilor conform cărora copiii nu citesc și nici nu mai au capacitatea de a înțelege un text. Copiii au nevoie să fie însoțiți în lecturile lor, de a fi expuși la literatura vie, care le vorbește despre lumea în care trăiesc, de a fi în contact cu literatura contemporană și cu cei care o scriu.

Donație recomandată: 70 de lei/ședință.

Pentru înscrieri și informații suplimentare, vă rugăm să trimiteți un mesaj pe pagina Incubatorul de lectură.

Mai multe