Încă patru seri de SoNoRo Conac

4 august 2014   Dileme on-line

SoNoRo Conac, copilul nomad al Festivalului SoNoRo, este anul acesta la cea de-a doua ediție, iar traseul cultural al concertelor se reia vineri 08 august, ora 19.00, c-un concert de excepție la Conacul Apafi din Mălâncrav. Următoarele concerte vor avea loc la Biserica Neagră din Brașov (13 septembrie), la Conacul Ghyka de la Cotești (14 septembrie) și într-un final, pe 15 septembrie la Casa Monteoru din București.

SoNoRo Conac a pornit de la ideea de a reda muzicii de cameră spațiul originar și oferă melomanilor ocazia ritualului de a asculta concerte live în unele dintre clădirile în care acestea se ascultau pe vremuri. Inițiativa își mai propune și să sensibilizeze publicul în ceea ce privește multitudinea clădirilor de patrimoniu reabilitate recent - unele dintre ele fabuloase -, care ar trebuie redescoperite și reintroduse în circuitul cultural.

Ediția de anul acesta a încercat să apropie mai mult publicul de spațiile în care se desfășoară concertele, organizînd de la expoziții (expoziția de scenografie și pictură a lui George Löwendal la Manasia) la vizite ghidate ale proprietăților.  

„Am îmbinat pentru prima oară în concertele SoNoRo Conac muzica, pictura și arhitectura și cred că am reușit să creăm un mic « Gesamtkunstwerk » - a fost o satisfacție enormă să punem la cale o serată muzicală de excepție, într-un cadru arhitectonic ireproșabil și în fața unui public atît de entuziast, încîntat de a fi de față la renașterea unei veritabile tradiții.”- Răzvan Popovici, Directorul Festivalului SoNoRo

Accesul la concertele SoNoRo Conac se face numai pe bază de invitație sau rezervare la: mariaclara@sonoro.ro sau 0741.190.470. Mai multe informații: http://conac.sonoro.ro/

Muzicienii SoNoRo Conac 2014 sînt Alexandra Bobeico (vioară), Răzvan Popovici (violă) și Christian Naș (violă) iar programul muzical  cuprinde piese de W.A. Mozart, J.M. Leclair, G. Enescu, A. Dvořák sau J. Halvorsen. 

Mai multe