În București, la Shift

15 noiembrie 2010   Dileme on-line

Mergînd spre Icoanei din Lahovary, mi-a atras atenția o curte îngrijită, altfel decît majoritatea, în locul fostului restaurant Esperanto: cu multă verdeață, flori, scaune cu spătare neașteptate și destule obiecte mici aparent inutile, dar de fapt capabile să „încălzească” locul. Urcînd la etaj, am avut surpriza unui interior retro amestecat cu oriental, conținînd multe perne și covoare multicolore, dar și o mașină veche de scris și una de cusut.

Pe scurt, locul are atmosferă. După spusele lui Florin Oslobanu, unul dintre patroni, „interiorul sugerează o atmosferă “jazzy”, cu instrumente de suflat pe post de corpuri de iluminat, mult lemn și pereții patinați manual în culori calde, aducînd a bistro francez (...) cu influențe orientale.” Conceptul la care s-au gîndit a fost de pub/bistro cultural, asta însemnînd că, pe lîngă activitatea normală  de restaurant/ bar, au loc aici și evenimente culturale: concerte, audiții, lansări, workshop-uri, petreceri tematice.

Din păcate, nu m-am nimerit acolo la nici un eveniment. În schimb, am ajuns o fană a supelor-creme - pe bune și nu din pachet - de broccoli, praz, roșii sau ciuperci pe care le au în meniul zilnic. A felurilor doi picante, precum și a cartofilor gratinați.

Despre prețuri, mai bine altădată. Una peste alta, m-am bucurat să găsesc la Shift un loc în care nici mîncărurile, nici decorurile nu sînt chiar întîmplătoare.

Mai multe