Împăduriri, siguranță rutieră și caravana cu filme

8 iulie 2019   Dileme on-line

Ni se repetă că românii sînt leneși, că nu vor să facă bine și că ONG-urile și firmele străine ne vor doar răul. Săptămînal, aici, vă demonstrăm contrariul.

● OMV Petrom a desemnat cîștigătorii competiției „RO SMART în Țara lui Andrei” de anul acesta. 12 proiecte de educație, sănătate, mediu și infrastructură vor putea accesa finanțări totale de 500.000 de euro.

● Holcim România și Junior Achievement România au dezvoltat împreună programul Drum Sigur - ABCdar Rutier, la care 934 de elevi de școală primară au învățat în acest an regulile de bază ale siguranței rutiere.

● Fundația Conservation Carpathia a refăcut 103 hectare de parcele silvice în munții Făgăraș și Leaota. Din 2012 pînă în prezent, fundația a reușit restaurarea cu succes a peste 700 de hectare defrișate complet.

● Asociaţia Sothis a donat un defibrilator performant, ce valorează ~8.000 de euro, Sectorului de Arşi Grav din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Cel care a creat acest sector în cadrul spitalului este Dan Grigorescu - şeful secţiei de chirurgie plastică - și tot el a reușit în ianuarie, alături de colegi, să obțină ca donație două paturi pentru marii arşi

● Fundația Comunitară București a anunțat primele 5 proiecte care pregătesc Bucureștiul pentru cutremur. Acestea se vor implica în cursuri de prim-ajutor, informare, simulare pentru cutremur și pregătirea cîinilor de căutare-salvare. Timp de 12 luni, vor fi susținute de IKEA, ING Bank și Lidl cu un buget total de 100.000 de euro.

● Cu sprijinul Kaufland Romania, caravana de film Cinemobilul a plecat în turneu prin țară. Cea de-a cincea ediție a caravanei va ajunge în urrmătoarele luni în parcările magazinelor Kaufland din mai multe orașe. Accesul la proiecții este liber. Doar în prima săptămînă au participat 5000 de persoane.

● Junior Achievement România și Orange au derulat cea de-a doua ediție a proiectului de orientare profesională „Profesii digitale”, la care 800 de liceeni din București, Cluj și Timiș au învățat despre profesilei digitale ale vitorului. Pînă acum au participat 1342 de elevi și 33 de profesori de la 31 de licee din cele 3 județe.

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber.

Foto: Liz Taylor citind

Mai multe