Împăduriri, gaming și încălțări pentru copiii defavorizați

25 februarie 2019   Dileme on-line

Sîntem mereu înconjurați de vești care ne întristează, așa că Dilema veche vine în fiecare luni dimineață cu #7veștibune din România, pentru a vă motiva săptămîna. 

● Nexus a organizat pe 16 februarie primul Maraton Caritabil de Gaming din România. Toate fondurile strînse vor fi direcționate către HOSPICE Casa Speranței. Peste 350 de persoane au fost prezente la eveniment și s-au strîns peste 11.000 de euro.

● Coca-Cola România a publicat raportul de sustenabilitate 2016-2017, iar printre rezultatele pe care compania le notează se numără împădurirea a 636.000 de metri pătrați de teren, plantarea a peste 195.000 de copaci și reducerea emisiilor cu 7%.

UPC România îndeamnă clienții companiei, care au servicii de Internet, să renunțe la factura printată prin activarea facturii electronice. La 10.000 de facturi electronice activate, compania va planta 1000 de copaci.

În data de 16 martie, la Cralovăț (jud. Timiș) va fi împădurit un teren de 5 hectare cu 25.000 de puieți, cu ajutorul a aproximativ 1000 de voluntari. Echipa „Plantăm fapte bune în România” va pune la dispoziţie tot ce este necesar, iar voluntarii se pot înscrie pînă la data de 7 martie pe site-ul lor.

● Un proiect implementat de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis și Fundația ETA2U presupune montarea a 13 stații fixe și două stații mobile pentru măsurarea aerului din Capitală, dar și donarea către bucureșteni a 50 de senzori simpli pentru particule de praf (PM10 și PM2.5). Finanțarea de 75.000 de euro este asigurată de Fundația Comunitară București și IKEA România.

● World Vision Romania strînge încălțări pentru copiii fără posibilități, printr-o campanie de promovare numită #mergdesculț. Puteți dona online pe worldvision.ro/mergdescult sau în magzinele Vans Afi, Vans Băneasa, Vans ParkLake, Vans Mega Mall și VGeneration Sun Plaza.

● CoderDojo Tech Academy este un program educațional care își propune dezvltarea abilităților digitale prin învățarea de limbaje de programare (Scratch, Java Script, Phyton, HTML&CSS&Java Script, C++) în rîndul elevilor cu vîrsta cuprinsă între 8 și 14 ani. Programul va include peste 21.000 de ore de programare și va pregăti 1620 de elevi din 7 județe.

● Fundația Genesis Collegiate a organizat o gală caritabilă cu o strîngere de fonduri pentru a achiziționa un bronhoscop rigid în secția de Terapie Intensivă Neonatologie a Spitalului ,,Marie Curie”. La a șasea ediție a evenimentului Genesis for Life s-au strîns 15.500 de euro din cei 17.000 necesari.

● Părintele de la Mînăstirea Partoș (jud. Timiș) a pus pe picioare, cu ajutorul mai multor profesori voluntari din zonă un afterschool care funcționează zilnic pentru copii din sat. La mînăstire 45 de copii din sat primesc mîncare zilnic, iar asociația Look Inside strînge în această perioadă alimente neperisabile pentru familiile acestora. Detalii pentru a dona – aici.

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber.

Foto: actrița aAva Gardner citind

Mai multe