HP TopShot LaserJet Pro M275 - O nouă faţă a scanării

1 februarie 2012   Dileme on-line

HP revoluţionează lumea echipamentelor multifuncţionale cu un produs inovativ care introduce o nouă modalitate de a captura imagini ale obiectelor 3D în vederea scanării sau copierii.

În loc de a beneficia de clasicul scanner cu sticlă (plat) sau cu alimentator de documente (ADF), noul multifuncţional laser color HP TopShot M275 beneficiază de o cameră foto de mare calitate, montată pe un braţ ridicat deasupra zonei de scanare, care realizează fotografii ale obiectelor tridimensionale, reproducîndu-le în cele mai mici detalii, inclusiv percepţia de profunzime şi înălţime a acestora. Datorită modalitaţii de fotografiere – mai multe cadre, fiecare cu altă sursă de iluminare conţinută în braţul camerei, imaginea finală rezultată oferă o reproducere cît mai exactă a oricarui obiect scanat.

Astfel poate fi scanat prin fotografiere orice obiecte tridimensional, sau chiar documente obişnuite care nu depăşesc dimensiunea A4. Imaginile obţinute în urma scanării sînt prelucrate automat de către multifuncţional pentru a se obţine o fotografie de înaltă calitate, care poate fi salvată în calculator ca fişier de imagine, poate fi încărcată direct pe Internet fără calculator sau poate fi copiată ca la orice copiator sau multifuncţional clasic.

Cu noul multifuncţional HP TopShot M275, utilizatorii pot beneficia de fotografii digitale de calitate ale oricăror obiecte într-un mod foarte rapid, uşor şi ieftin, fără a fi nevoiţi sa apeleze la serviciile unui fotograf profesionist şi fără a avea nevoie de echipamente de fotografiere şi iluminare scumpe. În cîteva secunde, puteţi obţine în format digital imaginea produsului pe care doriţi să îl promovaţi sau împărtăşiti cu alţii.

Utilizarea noului multifuncţional laser color M275 este la fel de uşoară ca în cazul celorlalte multifuncţionale laser HP – orice funcţie (scanare, copiere, imprimare) se poate realiza în cîteva secunde, prin simpla accesare a comenzii dorite direct de pe ecranul LCD color, sensibil la atingere (tip touch screen), cu o diagonală de 8.89 cm. Imaginile scanate se pot transmite direct prin reţeaua cu sau fără fir (Ethernet şi Wifi 802.11 b/g/n) către orice calculator din reţea, sau direct pe Internet, prin intermediul aplicaţiilor dezvoltate de HP  de tip WebApps. În cazul lui M275, echipamentul poate transmite documentul sau obiectul scanat direct în contul utilizatorilor de tip Google Docs, Box.net, Shoeboxed business card scanning, Shoeboxed receipt scanning and tracking.

M275 oferă o calitate ridicată a documentelor imprimate, beneficiind de cele mai noi tehnologii HP de imprimare laser color pentru redarea cît mai fidelă a detaliilor şi culorilor. Imprimarea se poate realiza în mod tradiţional, de pe calculator sau direct prin internet, de pe orice dispozitiv mobil care are posibilitatea de a trasmite un mesaj de e-mail. Tehnologia HP ePrint oferă posibilitatea setării unei adrese de e-mail personalizată echipamentului, adresă către care se pot transmite mesaje de e-mail de pe orice dispozitiv (telefon mobil, tabletă, calculator etc.) cu documente sau fotografii ataşate. Acestea vor fi automat imprimate de către M275, fără a avea nevoie de driver-e sau aplicaţii speciale pe dispozitivele de pe care se imprimă!

(Cristina Oprea)

Mai multe