Hexi Pharma nu e singura care a greșit; probleme și cu produse Romchim

26 mai 2016   Dileme on-line

Cazul Hexi Pharma nu este singurul de acest gen care a pus în pericol sau chiar a curmat viețile a mii de pacienți. O altă investigație condusă de Cătălin Tolontan arată că un dezinfectant neconform a fost descoperit în urmă cu 2 ani la Spitalul Elias.

Este vorba de un săpun folosit de medici și care conținea o bacterie ce ar fi putut infecta pacienții. Acum doi ani, două colege de laborator din spitalul bucureștean Elias au testat un săpun produs de firma Romchim din Tîrgu Mureș și au găsit 2 milioane de bacterii pe mililitru de dezinfectant. Un nou-născut și un bolnav de cancer au intrat atunci în stare gravă pentru că au contactat infecții.

"Atunci spitalul s-a confruntat cu un germene foarte agresiv, apoi am luat la testat flacoane care nu erau începute, flacoane care erau în depozit. A crescut același lucru în mediile de cultură, apoi am luat flacoanele din sălile de operație cu același dezinfectant. Abia după ce am găsit agentul patogen în săpun am făcut legătura pentru că nu înțelegeam exact de unde provenea acel microb", a explicat managerul de la Elias pentru Digi 24.

Citiți și ascultați mai multe pe rfi.ro

Mai multe