„Helping To Obtain Water”, „Sînt OK!”, „Ce mîncăm?”

23 februarie 2020   Dileme on-line

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim.  

● Asociația CSR Nest a finalizat proiectul „Helping To Obtain Water”, finanțat de Fundația Coca-Cola, prin care 1.800 de locuitori din județul Dolj au acum acces la apă potabilă provenită din surse sigure.

● Platforma de teleterapie „Sînt OK!”, susținută de Asociația Little People România și Banca Transilvania, este de acum disponibilă pentru tinerii afectați de cancer.

● Asociația „Orașul Meu, Culorile Mele” revine cu cea de-a doua ediție a programului național interactiv pentru reducerea obezității la copii, „Ce mîncăm?”. Anul trecut, peste 20.000 de copii de la 288 de grădinițe din țară au beneficiat de proiect.

● Cluburile Rotary din Galaţi au donat secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean Sf. Apostol Andrei două incubatoare şi o masă de resuscitare, în valoare de peste 25.000 euro, prin Proiectul „O şansă la viaţă”.  

● Doi tineri nevăzători din Timişoara au primit ca donaţie e-bastoane inteligente WeWalk. Acestea funcționează cu aplicaţie Google Maps și le vor ușura ieșirile de zi cu zi. Iniţiativa le aparţine lui Corneliu Vaida și Asociaţiei Traian Vuia.

● Promenada susține inițiativa Fundației United Way România, „O mamă singură are nevoie de ajutorul tău”, de reintegrare socială a 50 de mame singure și a copiilor lor. Pînă pe 21 martie, pentru orice donație (20 lei, contactless în mall sau SMS), vizitatorii sînt răsplătiți cu un mărțișor.

● Am menționat într-un episod trecut inițiativa Facultății de Ştiinţe Politice din Cluj, care plantează cîte un copac pentru fiecare 10 obținut de studenți în sesiune. Aceasta s-a încheiat cu 507 note de 10, așa că  vor fi plantaţi 507 copaci.

Nu uitați de formularul 230, prin intermediul căruia puteți redirecționa o parte din impozitul anual către ONG-uri ca cele de mai sus. S-a schimbat puțin formularul.

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber. 

Mai multe