Harta învățămîntului profesional, ulei reciclat și ecografii mamare

28 octombrie 2019   Dileme on-line

Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim.   

● Salvați Copiii dotează Clinica de Neonatologie a Spitalului Universitar de Urgență Elias cu o staţie de lucru completă pentru hipotermie terapeutică în valoare de 40.118 de euro. Dotarea s-a realizat cu sprijinul clienților librăriei online Libris, care au avut opțiunea să adauge în coșul de cumpărături o sumă la alegere, direcționată integral către Salvați Copiii.

● CivicNet, cu sprijinul OMV Petrom,  a creat prima platformă interactivă pe care puteți descoperi, în paralel, calificările elevilor din învățămîntul profesional și tehnologic şi companiile cu obiect de activitate legat de aceste calificări. Vizitați www.meserii.ro sau citiți mai multe aici. 

● Electrica a desemnat cîștigătorii celei de-a patra ediții  a Programului de Granturi „Electrica pune România într-o altă lumină” și va investi în total 50.000 de euro în inițiative care vizează schimbări în domenii precum: sănătate și servicii sociale, educație și cultură.

● „Plantăm fapte bune în România” plănuiește pentru sezonul împăduririlor de toamnă ca 26.000 de puieți de molid și larice să prindă rădăcini la Roșia Montană și Abrud (județul Alba), Vidra și Cîmpeni (județul Cluj). Primii 600 de puieți au fost plantați în urmă cu 1 weekend, prin voluntarii JYSK.

● La Cluj, 3.114 participanți s-au înscris la a cincea ediție a Walking Month, împreună strîngînd 976 milioane de pași și 420.000 de lei. Aceștia vor fi folosiți pentru achiziționarea primei ambulanțe sociale din Transilvania, care va oferi spijin persoanelor vulnerabile în relaţia cu instituţiile statului.

● Campania #CancelCancer, inițiată de AVON cu sprijinul Kaufland România, a fost în acest weekend în București. În cabinetul medical-mobil instalat în parcare, medici specialiști au realizat gratuit ecografii mamare gratuite, non-stop.

● Începînd de săptămîna trecută, cele 33 de hipermarketuri Auchan din România vor include puncte de colectare a uleiului alimentar uzat de la clienți, pentru a fi reciclat. Sînt, însă, cîteva aspecte privind păstrarea uleiului folosit.

Magazinele Carrefour vor oferi la schimb, pentru fiecare 3 litri de ulei folosit, 1 litru de ulei proaspăt.

1 singur litru de ulei alimentar uzat aruncat în canalizare poluează 1 milion de litri de apă. O persoană din București a adus o sticlă de 5 litri cu ulei alimentar uzat.

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber.  

Mai multe