Håkon Kornstad live în Green Hours

19 noiembrie 2014   Dileme on-line

Sîmbătă, 22 noiembrie 2014, ora 20, Håkon Kornstad, saxofonist de jazz şi cîntăreţ de operă din Norvegia, cîntă live în Green Hours.

H. K. este dovada că ţara fiordurilor şi a pădurilor (v. Norwegian Wood) este cu adevărat un ţinut plin de resurse, nu numai naturale, dar și muzicale. Tînăr muzician de jazz (compozitor, cîntă la saxofoane, la flaut și live looping)  profesionist al muzicii clasice (tenor de operă), multi-premiatul «fenomen» KORNSTAD va fi prezent în România într-un proiect solo atît de special, încît îi poate reuni în aceeaşi măsură pe ascultătorii de jazz, cît și pe cei de muzică clasică. 

Dar nu acesta este scopul demersului artistic al lui Håkon și nici al organizării evenimentului din Green, ci bucuria de a dărui și de a asculta muzică bună.

Numărul de locuri la solo-concertul Håkon Kornstad de sîmbătă, 22 noiembrie, din Green Hours jazz-cafe, este, din păcate, limitat (70 locuri).

Foarte scurt CV:

Håkon Kornstad a studiat jazz-ul la Trondheim Music Conservatory și 13 ani mai tîrziu a început studii de operă la Norwegian Opera School. A colaborat cu unele dintre cele mai mari nume de pe scena jazz-ului norvegian: Ketil Bjørnstad,  Bugge Wesseltoft, Sidsel Endresen,  Mats Eilertsen, Jon Christensen sau Eivind Aarset. La începutul anului viitor va avea loc premiera operei Simon, scrisă de renumitul compozitor contemporan Gerhard Stäbler. Echipa de producție i-a solicitat lui Kornstad să creeze rolul lui Simon. 

Mai multe