Geo Scripcariu nu este „la Dilema veche”

4 iulie 2017   Dileme on-line

De cîteva ore, pe Facebook, numele revistei noastre este implicat într-un amestec de banc prost și fake news. Fake news: ”Geo Scripcariu este ziarist la Dilema veche”. 1. Dl. Geo Scripcariu nu e ziarist, după cum poate oricine constata cercetînd minimal faimosul Google. 2. Dl Geo Scripcariu nu este ”la Dilema veche”, după cum știe oricine ne citește cît de cît sau oricine are minima curiozitate să se uite în caseta noastră redacțională. Acum un an și ceva, dl. Scripcariu ne-a trimis la redacție două texte despre experiența lui japoneză. Le-am publicat, așa cum am făcut, în 25 de ani, cu sute, de nu chiar cu mii de texte sosite la redacție. Precizăm că dl Scripcariu nu este ”colaborator” (asta implică o anume regularitate a publicării și un anumit gen de înțelegere cu redacția) și nici nu „scrie” la Dilema veche. Verbul la prezent induce ideea falsă că dl Scripcariu este publicat cu regularitate la noi. Repet, cele două texte ale domniei-sale au apărut acum mai bine de un an. Precizez că nici un membru al redacției nu are nici o relație cu domnia sa.

Cum de s-a legat numele lui de Dilema veche? Simplu: cînd cauți pe Google, prima intrare care apare sub numele său e textul de acum un an și ceva din revista noastră. Suficient pentru superficialitatea specifică Facebook de a spune că este ”colaborator/ziarist” la noi.

Altfel, habar nu avem ce e cu dl Scripcariu pe lumea asta. Cît despre situația care a stîrnit atîta furie pe Internet, nu avem alt comentariu de făcut decît: dacă e cît de cît adevărat (și credem că este!), este dezgustător.

Mai multe