Galeria de pisici

27 iulie 2010   Dileme on-line

Iubitorii de mîţe sînt, oriunde în lume, încurajaţi în ”viciul” lor: au apărut, peste tot, magazine mici ce vînd chestii pisiceşti.

Acestea pot fi miniaturi de pisici din lemn sau ceramică, căni şi pahare cu motani, tablouri, feţe de masă, cărţi poştale, degetare, magneţi de frigider, ba chiar şi plăcuțe de lipit pe ușa băii. Ca să nu mai vorbim de cărţi cu şi despre aceleaşi feline. 

Ele se adresează iubitorilor de pisici... adevărate, dar şi fanaticilor care colecţionează doar reprezentări ale cotoilor, idoli simpatici şi uşor de ”adorat„ în kitsch-ul lor nevinovat.

Cat’s Gallery, de pe Tynska 9, din Praga, e un astfel de magazin. La intrare străjuieşte o pisică de lemn roz şi graţioasă, cu un gît lung, de girafă. Vînzătoarea, ”pisicăreasă” sadea, are ceva din filmele Disney, un soi de bonomie dezinteresată.

Şi la noi se pot cumpăra pisici de ici, de colo: de la Totem, Sarra Blu’…Ba chiar şi de la tarabe, de unde am achiziţionat-o pe cea mai înspăimîntătoare membră a colecţiei (familiale…): una din imitaţie de blană, cu ochi fosforesecenţi, care se aprind de cîte ori o atingi cu un mieunat mecanic.

Mai multe