Gală de susţinere Making Waves și SoNoRo

24 septembrie 2013   Dileme on-line

Festivalul de film românesc “Making Waves” de la New York și Festivalul internațional de muzică de cameră SoNoRo organizează în data de 1 octombrie 2013 un eveniment excepțional de strîngere de fonduri în beneficiul celor două evenimente. Este pentru prima dată în România cînd două proiecte culturale din arii artistice diferite organizează un asemenea demers, propunîndu-și totodată coagularea unui grup fidel de susținători independenți ai artelor.

, au declarat Corina Șuteu, Președinte al Making Waves și Răzvan Popovici, directorul Festivalului SoNoRo.

Organizatorii îi invită pe toți cei care doresc să se alăture acestui demers în data de 1 octombrie la Sala de Bizantină a Palatului Cercului Militar Național, pentru a susține și celebra două inițiative culturale independente și pe artiștii care le fac posibile. Accesul la eveniment se face numai pe baza biletului preplătit, sub forma unei donații în valoare de 100 euro/persoană.

Gala va include un preview al Festivalului Internațional de Muzică de Cameră Sonoro 2013 împreună cu violiștii Christian Naș și Răzvan Popovici și cu bursierii SoNoRo-Interferențe 2013 și vă va da ocazia să licitați pentru numeroase obiecte din filme emblematice ale Noului Val, donate de Luminița Gheorghiu, Vlad Ivanov, Corneliu Porumboiu, Nae Caranfil, Tudor Giurgiu, Radu Muntean, Alexandru Solomon, Ada Solomon (HiFilm Productions) și Mihai Chirilov (directorul artistic al Making Waves). Catalogul licitației este disponibil la

.

Alături de maestrul de ceremonii Andi Vasluianu, pe scenă vor urca nume marcante ale cinematografiei românești. Evenimentul va fi urmat de un cocktail.

Evenimentul va fi găzduit de Sala Bizantină a Palatului Cercului Militar Național, marți, 1 octombrie 2013, ora 19:00 (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 22, București). Pentru detalii și pentru a achiziționa bilete vizitați www.filmetc.org/gala sau contactați: Maria-Clara Brumariu – mariaclara@sonoro.ro / 0741.190.470, Andra Stoica – andra@filmetc.org / 0758.904.522

“Making Waves: New Romanian Cinema este festivalul anual care a contribuit la definirea și impunerea cinematografiei din această țară sud-est europeană ca un bastion al unui cinema incisiv, independent și personal”

www.filmetc.org

Ajuns în doar șase ani în vârful festivalurilor de muzică de camera, SoNoRo joacă un rol în peisajul festivalurilor importante de muzică de cameră din Europa. Atât activitățile și nivelul festivalului, cît și interesul publicului îl fac comparabil cu festivaluri de renume precum cele din Bergen, Risør, Bantry sau Kuhmo”

.

Mai multe